FAQ

No Hate Speech

Impotriva discursului instigator la ura prin Granturile SEE - Fondul ONG în Romania - rezumat al realizărilor de program

Intalnirea practicienilor in combaterea discursului instigator la ura. Raport de eveniment

BOOKMARKS - un manual pentru combaterea discursului instigator la ura din mediul online prin educatia pentru drepturile omului, in limba romana

Consiliul Europei: raport cu privire la evaluarea campaniei NO Hate Speech

Intre 26 – 28 mai, a avut loc la Strasbourg The End of the Beginning? Evaluation and Follow –Up Conference. Reprezentanti ai organizatiilor si intitutiilor din aproximativ 25 de tari, din Europa dar si din afara ei, parte a campaniei NO Hate Speech Movement, au participat la eveniment.

Laboratorul de Combatere a Discriminarii

In perioada 31 mai- 5 iunie 2015 a avut loc intr-un cadru nonformal, la Gura Portitei, judetul Tulcea, Laboratorul de Combatere a Discriminarii. In cadrul acestuia au fost deschise diverse ateliere tematice in care s-au discutat noi modalitati de combatere a discriminarii.

Bloggeri pentru combaterea discursului instigator la ura

25 de bloggeri din Romania, Polonia, Lituania, Portugalia si Grecia au participat intre 26 – 28 martie 2015 la workshop-ul Youth Bloggers for NO Hate Speech, ce a avut loc la Baile Tusnad.

Scrie pentru drepturile oamenilor

Intre 26 – 28 martie, organizam atelierul Youth Bloggers for No Hate Speech. Cautam 15 tineri bloggeri romani care cred ca drepturile omului sunt importante si merita aparate. Si vor sa spuna si altora acest lucru.

Concurs pentru bloggeri - ONGFest 2014

Castigatoarea concursului pentru bloggeri Incurajeaza schimbarea, din cadrul campaniei ONGFest 2014, este Andra Camelia Cordos. 

Prima editie a Civic Arena exploreaza multiplele abordari ale discursului urii in Europa

Prima editie a Civic Arena, o noua publicatie ce se concentreaza asupra sectorului ONG in Europa, cu o atentie deosebita asupra Europei Centrale si de Est, a fost lansata. Publicatia isi propune sa ofere informatii si experiente in randul societatii civile din Europa si sa creasca capacitatea organizatiilor neguvernamentale de a actiona impreuna.

Metode de educatie nonformala pentru combaterea discusului urii

Teatru forum sau animatie, improvizatie sau teatru de umbre. Fiecare dintre metode poate fi folosita pentru a exprima anumite mesaje sau pentru a ajuta oamenii sa constientizeze consecintele discursului urii si a incalcarii drepturilor omului.

Manual pentru combaterea discursului urii online

Manualul "Semne de carte" cuprinde informatii generale despre campanie si discursul urii in diferite medii, inclusiv cel online.

Studiu despre discursul urii in Romania

Studiul “Discursul instigator la ura in Romania” identifica principalele tinte ale DIU in Romania: minoritatea roma, cea evreiasca, maghiara si LGBT. 

Descarca studiul.

Lista documentelor Consililului Europei cu privire la discursul instigator la ura

Mai jos se gasesc o serie de documente adoptate si emise de Consililului Europei cu privire la discursul instigator la ura: 

MASURI IMPOTRIVA INFRACTIUNILOR MOTIVATE DE URA SI A DISCURSULUI INSTIGATOR LA URA

Pe 22 iulie 2011, in Oslo, 77 persoane au fost ucise de catre un extremist. A fost cel mai mare masacru din Norvegia de dupa cel de-al doilea razboi mondial. 

Raportul sesiunii tematice PERSPECTIVE ASUPRA COMBATERII DISCURSULUI INSTIGATOR LA URA

15 reprezentanti din cadrul unor organizatii neguvernamentale din Bucuresti, au participat luni, 15 iulie, la sesiunea „Perspective asupra combaterii discursului instigator la ura”,