FAQ

Peste 40.000 de vizitatori la ONGFest 2016

Timp de doua zile, aleile parcului Herastrau au fost animate de activitatile organizate de cei peste 190 de participanti la festival.

Peste 95 la suta rata de absorbtie pentru Fondul ONG in Romania

Activitatile celor 390 de proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania sunt incheiate. Evaluarea intermediara a rezultatelor arata ca rata de absorbtie de programului este de peste 95%.

Cheltuielile cu asistenta sociala din Romania sunt de sapte ori mai scazute decat media UE

Este mesajul principal transmis de ONG-urile de profil autoritatilor romane si europene, presei si participantilor la Conferinta „Politici publice pentru servicii sociale accesibile”.

Proiectele pentru antidiscriminare si combaterea actiunilor instigatoare la ura trebuie sa continue

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) condamna mesajele rasiste si instigatoare la ura la adresa romilor, transmise prin vandalizarea locului de desfasurare a Zilei Internationale a Romilor din Piata Universitatii.

ONG-urile au modele de interventie pentru jumatate dintre masurile anti-saracie lansate de Guvern

„Ne-am bucurat sa vedem multe dintre actiunile deja intreprinse de catre ONG-uri in pachetul de masuri anti-saracie lansat de Guvern”, a declarat Simona Constantinescu.

Conferinta Politici publice pentru servicii sociale accesibile

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile  (FDSC) organizeaza, in zilele de 7 si 8 aprilie, la Bucuresti, conferinta "Politici publice pentru servicii sociale accesibile - Construim poduri intre furnizorii de servicii sociale".

Sesizeaza discursul instigator la ura impotriva femeilor

No Hate Speech Movement lanseaza un apel catre publicul larg prin care colecteaza exemple de discurs instigator la ura adresat femeilor, atat in mediul online, cat si offline. Sesizarea declaratiilor sau materialelor ofensatoare pot fi facuta prin website-ul www.nohatespeechmovement.org,

FONDUL PENTRU RELATII BILATERALE - APEL PENTRU CERERI DE FINANTARE NR. 1/2015

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza Apelul pentru Cereri de finantare din cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale, Masura b. Retele si schimb de experienta.

Castigatorii concursului povestea de voluntariat preferata

Castigatorii sectiunii Povestea de voluntariat preferata au fost anuntati luni, 14 decembrie, in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor.

Voteaza povestea de voluntariat preferata

Anul acesta, la Gala Nationala a Voluntarilor, pe langa proiectele de voluntariat, voluntarii, centrele de voluntariat si coordonatorii de voluntari, sunt premiate si povestile voluntarilor. 55 de voluntari povestesc experintele lor de voluntariat. Voteaza povestea preferata!

Concluziile conferintei despre roma si discriminare

Peste 160 de reprezentanti ai societatii civile, activisti din cadrul organizatiilor neguvernamentale din Romania si alte tari europene, reprezentanti ai institutiilor publice locale si internationale au dezbatut timp de doua zile situatia incluziunii populatiei roma si provocarile viitoare.

Conferinta regionala despre romi si discriminare

Conferinta regionala despre romi si discriminare, are loc pe 29 si 30 septembrie 2015 la Cluj - Napoca si este organizata de Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi. Ofera o perspectiva constructiva, dar si critica, a ultimilor 25 de ani de politici publice pentru romi, precum si a programelor si provocarilor pentru

Chestionar de feedback fata de granturile SEE si Norvegiene

Va invitam sa completati chestionarul de feedback referitor la granturile SEE si Norvegiene, in special la programele dedicate ONGurilor. 

Scrie pentru drepturile oamenilor

Intre 26 – 28 martie, organizam atelierul Youth Bloggers for No Hate Speech. Cautam 15 tineri bloggeri romani care cred ca drepturile omului sunt importante si merita aparate. Si vor sa spuna si altora acest lucru.

Au fost publicate listele proiectelor propuse spre finantare in cadrul Rundei 2

Adam Michnik: societatea civila este painea si vinul democratiei

Organizatiile societatii civile din cele 18 tari, participante la Forumul Societatii Civile din Europa Centrala si de Est, au transmis un semnal puternic institutiilor europene si guvernelor privind deteriorarea democratiei si a statului de drept in Europa.

Prima editie a Civic Arena exploreaza multiplele abordari ale discursului urii in Europa

Prima editie a Civic Arena, o noua publicatie ce se concentreaza asupra sectorului ONG in Europa, cu o atentie deosebita asupra Europei Centrale si de Est, a fost lansata. 

Manual pentru combaterea discursului urii online

Manualul "Semne de carte" cuprinde informatii generale despre campanie si discursul urii in diferite medii, inclusiv cel online.

A fost lansat studiul despre discursul urii in Romania

Primul studiu despre discursul instigator la ura in Romania a fost lansat astazi la Bucuresti, in prezenta a aproximativ douazeci de reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale active in domeniul drepturilor omului si instutiilor publice.

Despre program

Obiectivul general al Fondului ONG in Romania este “Consolidarea dezvoltarii societatii civile  si cresterea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltare sustenabila” si va contribui la obiectivele generale ale granturilor Spatiului Economic European (SEE) si norvegiene 2009-2014, de a reduce disparitatile economice si sociale in Spatiul Economic European si de a intari relatiile bilaterale intre Romania si statele donatoare Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Operatorul Fondului ONG in Romania este Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, impreuna cu partenerii sai Fundatia pentru Parteneriat si  Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi.

TERMENE LIMITĂ

Toate liniile de finantare sunt inchise.

EVENIMENTE

Nu sunt evenimente planificate in urmatoarea perioada.

DOCUMENTE

Documentele utile pentru proiectele finantate prin cele doua runde se gasesc aici.