FAQ

1814 Anul Miracolelor

Sambata, 18 octombrie, are loc vernisajul expozitiei de postere ”1814, Anul Miracolelor” organizat de Ambasada Regala a Norvegiei in Romania, prin care sunt celebrati 200 de ani de la adoptarea Constitutiei Norvegiei.

Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Norvegiei in Romania, va deschide acest eveniment alaturi de domnul Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti. Participa la eveniment reprezentanti ai corpului diplomatic, mass media, societatii civile si mediului academic.

Pe parcursul unui an turbulent, Norvegia a adoptat prima constitutie la data de 17 mai 1814. In acest an Norvegia a devenit independenta fata de Danemarca si a intrat intr-o uniune cu Suedia. Uniunea celor doua tari a durat pana in anul 1905. Constitutia Norvegiei este cea mai veche din Europa aflata inca in uz. Acesta a suferit mai multe amendamente, dar nu a fost niciodata inlocuita cu un nou act constitutional.

Scopul acestei expozitii este de a oferi publicului roman o privire de ansamblu asupra celor mai importante evenimente politice din 1814, precum si de a prezenta unele dintre punctele centrale ale Constitutiei Norvegiei in forma sa actuala.

Video: